Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Radovi na pročistaču „Jošine“ napreduju prema planu

Već godinu i pol Vinkovački vodovod i kanalizacija provodi projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ koji će stanovnicima na spomenutom području, ali i onima u općinama Privlaka i Andrijaševci značajno poboljšati kvalitetu života i zdravlje, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti uslugu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

U sklopu ovog značajnog komunalnog projekta izvodi se i gotovo 27 milijuna kuna vrijedna investicija „Dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Jošine (Vinkovci), Ivankovo, Otok, Cerna i izgradnja kišnih preljevnih spremnika“ kojom će se vinkovački pročistač modernizirati i podići na najviši, treći stupanj pročišćavanja, a u puni pogon će se pustiti i preostali uređaji u Otoku, Cerni i Ivankovu.

Radove na ovoj investiciji izvodi zajednica ponuditelja koju čine Gis Aqua Austria GmbH i ELMAP d.o.o. iz Splita, koji su s aktivnostima započeli prošle godine.

Do kraja ove godine plan je završiti građevinske radove na UPOV-u Jošine. Cjelokupna investicija trajat će 22 mjeseca što uključuje i razdoblje probnog rada od 9 mjeseci. Dosad su između ostalog završeni radovi na retencijskom i aeracijskim bazenima, izvršeni su armiračko-betonski radovi na objektu za uklanjanje fosfora, izgrađen je objekt za dehidraciju kao i upravna zgrada s potpuno opremljenim laboratorijem te je dostavljeno 80 posto strojarske i elektro opreme“, izjavio je Ivan Rimac, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i dodao kako će upravo na UPOV-u Jošine biti instaliran i jedinstveni nadzorno upravljački sustav (NUS) cjelokupne aglomeracije Vinkovaca.

Voditelj projekta Dalibor Pavić izrazio je zadovoljstvo što se svi investicijski radovi izvode paralelno i bez zaustavljanja radnih procesa na UPOV-u Jošine koji je sagrađen 2004. godine te osim izgradnje nadstrešnice za dehidraciju mulja 2011. godine nije bilo ozbiljnijih zahvata do danas. „Nadogradnjom ovog uređaja za pročišćavanje kapaciteta 43.000 ES, koji sada mehanički i biološki pročišćava otpadne vode, bit će omogućeno i uklanjanje dušika i fosfora iz otpadnih voda, čime će se Vinkovci naći među onim urbanim sredinama koje zadovoljavaju visoke ekološke standarde očuvanja okoliša“, izjavio je Pavić.

Provedbom navedenih radova na pročistaču kao i prethodno započetih radova na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje, završit će se projekt aglomeracije Vinkovci, Otok, Cerna i Ivankovo, vrijedan 384,5 milijuna kuna (bez PDV-a). Podsjetimo, projekt se sufinancira sredstvima iz Europske unije u visini od čak 70 posto, dok se preostali iznos financira nacionalnim sredstvima odnosno sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih voda te jedinica lokalne samouprave uključenih u projekt.

Skip to content