Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Vodom do uštede

Vinkovački vodovod izdao je brošuru “Vodom do uštede” koja je imala nakladu od 1000 primjeraka i u raznim prigodama podijeljena je građanima. Na taj način korisnicima se želi skrenuti pozornost na važnost uštede vode i korištenje vode na racionalan način.

Iako korisnici na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije ne moraju brinuti o kvaliteti i količini vode, važno je da vodu koristimo racionalno.

Svaki dan možete učiniti nešto čime štedite vodu.

  • Držite slavinu zatvorenom kad se ne koristi i ne zanemarite curenje vode
  • Skupljajte kišnicu i koristite je u različite svrhe prema potrebi
  • Nemojte trošiti više vode nego što je potrebno dok obavljate svakodnevne poslove
  • Ne produljujte kupanje, na brzinu se istuširajte.
  • Redovito provjeravajte slavine, crijeva i sl. kako biste ustanovili da ne kapaju i da ne cure.

Iako ušteda možda nije velika, svaka ušteđena litra je vrijedna. Također, imajte na umu kako rasipanjem vode, rasipate i energiju jer se crpke gradskog vodovoda pokreću motorima koji troše električnu energiju. Kvalitetna pitka voda proizvod je, uz ostalo i ljudskog rada, i i ona ima svoju cijenu na koju utječe cijeli niz čimbenika u ovom procesu. Osim što je štednja vode važna za naš kućni budžet, očuvanje pitke vode važno je i zbog smanjenja negativnog utjecaja na okoliš, smanjenje potrošnje energije i dugoročnog očuvanja pitke vode.

Naviknuti smo da otvorimo slavinu i da iz nje odmah poteknu potrebne količine vode i zato ni ne razmišljamo koliko smo zapravo privilegirani i sretni što je imamo. Vode se sjetimo obično kada je nema, kada dobijemo račun za potrošenu vodu, kada se u medijima pojave članci o povećanju cijene ili smo kojim slučajem bili na ljetovanju u nekom mjestu gdje vode nije bilo dovoljno. Stoga je važno s postojećim resursima vode postupati racionalno i ekonomično u svim segmentima korištenja i potrebama za vodom.

Skip to content