Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Trajno i kvalitetno rješavanje pitanja vodoopskrbe u općini Nuštar

Nekoliko projekata koji su realizirani, trenutno se realiziraju ili su u planu imaju isti cilj, rješavanje pitanja vodoopskrbe na području općine Nuštar.

Ovog proljeća, nakon izgradnje spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci, Marinci su, kao posljednje naselje u općini Nuštar, spojeni na regionalni vodovod te se i mještani tog naselja opskrbljuju kvalitetnom, pitkom i zdravstveno ispravnom vodom iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima. Izgradnjom tog cjevovoda s radom je prestao zdenac u Marincima i trajno je riješeno pitanje vodoopskrbe u Marincima kvalitetnom vodom uz povoljan režim tlakova u svim uvjetima potrošnje. Radove na izgradnji tog cjevovoda izveo je Sokol d.o.o. Vinkovci, a ukupna vrijednost radova bila je 4,1 milijun kuna.

U vrijeme visokih temperatura i velikih vrućina koje vladaju ovog ljeta primjetni su problemi s tlakom u naseljima ove općine budući da trenutno  Nuštar, Cerić i Marinci vodu dobivaju iz vodoopskrbnog cjevovoda Vinkovci-Nuštar koji svojim karakteristikama i kapacitetom ne zadovoljava svakodnevne potrebe mještana ova tri naselja. Problem se trenutno rješava izgradnjom vodospreme Nuštar čije se puštanje u probni rad očekuje do kraja ove godine. Da se užurbano i ozbiljno radi kako bi se radovi što prije priveli kraju, govori i podatak da su osigurana gotovo sva sredstva preostala do kraja radova koje s 80 posto financiraju Hrvatske vode, a sa po 10 posto Vukovarsko-srijemska županija i Općina Nuštar. Realizirano je oko 66 posto radova koje izvodi Izgradnja-VVK d.o.o. Vinkovci, a sama vodosprema ima kapacitet 350 m³ odnosno dvije vodne komore po 175 m³. Ukupna vrijednost radova je 7,8 milijuna kuna. Izgradnjom vodospreme korisnici u općini Nuštar, osim što će imati kvalitetnu i pitku vodu, dobit će i sigurnost u isporuci vode odnosno putem vodospreme bit će im osigurane dovoljne količine vode u svim uvjetima.

Cjelokupne aktivnosti u vodoopskrbi na tom području završit će realizacijom projekta Aglomeracija „Vinkovci-sjever“ koja za općinu Nuštar, osim radova na sustavu odvodnje otpadnih voda, predviđa i rekonstrukciju postojećeg vodoopskrbnog sustava odnosno rekonstrukciju 10 km vodoopskrbnih cjevovoda. Trenutno je u fazi izrada projektne dokumentacije odnosno proces dobivanja potrebnih suglasnosti od javnopravnih tijela. Prvenstveno, čeka se izdavanje Elaborata zaštite okoliša od strane Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja koja je temelj na osnovu kojeg se izdaju sljedeće potrebne suglasnosti. Rok za izradu projektne dokumentacije je lipanj 2022. godine. „Iako još uvijek provodimo projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, razmišljamo i o budućnosti te smo zato i krenuli s projektiranjem ove aglomeracije. Osim izgradnje mreže odvodnje i pripreme za kućne priključke, planirano je da će ova aglomeracija obuhvatiti i rekonstrukciju vodovodne mreže u onim naseljima gdje je to nužno i gdje imamo najveće probleme zbog dotrajalosti mreže, velikih gubitaka i novih uvjeta dobave vode budući da su sva naselja obuhvaćena ovom aglomeracijom spojena na regionalni vodovod“, kaže direktor VVK Ivan Rimac. Aglomeracija „Vinkovci-sjever“ predviđa radove na području općina Nuštar, Jarmina, Markušica i Tordinci, a po završetku izrade projektne dokumentacije krenut će osiguravanje sredstava, provedba javne nabave i odabir izvođača radova.

Skip to content