Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

OBAVIJEST KORISNICIMA NA DISTRIBUCIJSKOM PODRUČJU VINKOVAČKOG VODOVODA I KANALIZACIJE

Tijekom dana Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) zaprimio je nekoliko prijava o zamućenju vode u pojedinim naseljima. Ističemo kako je zamućena voda posljedica povećane potrošnje posljednjih dana u razdoblju visokih temperatura koja je daleko iznad prosjeka, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže.

Iako na distribucijskom području VVK nema problema s količinom vode, s vodom treba postupati racionalno kako bi svi imali stabilnu vodoopskrbu tijekom ljeta. Ističemo i da je voda na distribucijskom području VVK iznimne kvalitete i zdravstveno ispravna  i da se crpi u regionalnom vodocrpilištu Sikirevci te da korisnici nemaju razloga za zabrinutost.

Ovakvi pojedinačni slučajevi posljedica su povećane potrošnje, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže. Takve radnje negativno utječu na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće. Otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima i vatrogasci.

Ako primijetite da netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu molimo Vas da to prijavite na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita.

Skip to content