Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

U 2021. realizirano investicija u vrijednosti 150 milijuna kuna

U Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji (VVK) sa zadovoljstvom gledamo na 2021. godinu budući da su ostvarene značajne investicije vrijedne više od 150 milijuna kuna, sufinancirane od strane Hrvatskih voda, Vukovarsko-srijemske županije te jedinica lokalne samouprave. Najveće aktivnosti odvijale su se na dva projekta: izgradnji regionalnog vodovoda i projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, a istodobno se radilo na planiranju novih investicija.

Radovi u okviru projekta Aglomeracije započeli su 11. veljače 2019. godine i trenutno ulaze u posljednju fazu izvođenja. Do sada je izgrađeno 118 od 122 km gravitacijskih kanala te 31,5 od 31,8 km
tlačnih cjevovoda, rekonstruirano 11 od 11,5 km cjevovoda, te izgrađeno 9.164 pripreme za kućne priključke koji su za korisnike besplatni. Završena je rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Jošine te slijedi prijava za tehnički pregled. U tijeku je izgradnja kišnog preljevnog spremnika Zalužje, kišnog preljevnog spremnika Dilj i kišnog preljeva Dilj. Radovi u sklopu projekta izvode su u 2 grada (Vinkovci i Otok) i 4 općine (Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka). U većini naselja radovi su završeni te je u tijeku sanacija terena i izgradnja preostalih priprema za kućne priključke, a naplata odvodnje već je započela u Cerni i Andrijaševcima. Korisnici u Otoku i Komletincima pozvani su da što prije podnesu zahtjeve za priključenje na mrežu javne odvodnje i potpišu ugovore.  Ukupna vrijednost izvedenih radova na izgradnji sustava odvodnje iznosi 359 milijuna kuna. Vrijednost izvedenih radova na UPOV-u Jošine iznosi 17,5 milijuna kuna, a kroz projekt je nabavljena i oprema za održavanje sustava vrijedna 10,3 milijuna kuna.

Nakon što je u proljeće voda iz regionalnog vodocrpilišta Sikirevci puštena za Marince, sva su naselja u općini Nuštar dobila kvalitetnu i pitku vodu iz regionalnog vodovoda. Pitanje vodoopskrbe u općini Nuštar bit će u potpunosti riješeno puštanjem u rad vodospreme/crpne stanice (VS/CS) Nuštar koja je trenutno u probnom radu. Radi se dezinfekcija i uzorkovanje vode odnosno sve one pripreme kako bi VS/CS Nuštar mogla biti puštena u rad početkom siječnja. Glavnina radova na izgradnji regionalnog vodovoda ipak se ove godine odvijala na području Cvelferije, kao jedinom području na distribucijskom području VVK koje još ne dobiva vodu iz Sikirevaca. Završena je izgradnja cjevovoda Drenovci-Soljani, Soljani-Strošinci i Đurići-Račinovci te će sva tri biti puštena u funkciju početkom siječnja. Radove na izgradnji  cjevovoda Soljani-Strošinci financirala je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju dok su izgradnju cjevovoda Drenovci-Soljani i Soljani-Strošinci s 80 posto financirale Hrvatske vode, a ostatak partneri na projektu. U tijeku su radovi na izgradnji cjevovoda Soljani-Vrbanja vrijedni 4,5 milijuna kuna što također s 80 posto financiraju Hrvatske vode, a sa po 10 posto Vukovarsko-srijemska županija i Općina Vrbanja. Radovi bi trebali završiti do kraja 2022. godine, a financirat bi se trebali iz sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti  (NPOO). Kad završe radovi na izgradnji svih cjevovoda u Cvelferiji moći će se reći da svi korisnici na distribucijskom području VVK piju kvalitetnu vodu.

„Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je 2021. bila dobra godina za Vinkovački vodovod. Realizirane su sve planirane investicije i utrošena sva sredstva osigurana od strane sufinancijera naših projekata. Radovi će se i u 2022. nastaviti istom dinamikom uz naglasak da u sljedećoj godini očekujemo završetak projekta Aglomeracije te da nas očekuju sredstva iz NPOO-a za nove investicije koje su u fazi pripreme projektne dokumentacije“, kaže Ivan Rimac, direktor VVK.

Skip to content