Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Kvalitetnije praćenje problema u sustavu

Kvarovi su učestaliji u ljetnim mjesecima i posljedica su dotrajalosti cjevovoda, ali i loše kvalitete materijala. Stoga iz VVK apeliraju na sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja ako se kvar dogodi. „Po dojavi naši će djelatnici izaći na teren i u najbržem mogućem roku i u skladu s mogućnostima riješiti problem. Građani također moraju biti svjesni da se ne mogu svi kvarovi riješiti u isto vrijeme budući da djelatnici VVK ne mogu fizički stići odraditi sve odjednom, a isto tako i da se problemi razvrstavaju prema težini odnosno da se prvo rješavaju hitne intervencije, a potom svi ostali kvarovi”, kaže Ivan Rimac, univ.spec.oec., direktor VVK.

Zbog velikog broja puknuća i kvarova na mreži, kojih VVK godišnje bilježi između 1600 i 1800, bilježe se veliki gubici u sustavu koji bi se trebali smanjiti po završetku spomenutog projekta čija bi prva faza trebala završiti do kraja ove godine. Projekt je vrijedan oko 24 milijuna kuna, a financiraju ga Hrvatske vode s 80 i Grad Vinkovci s 20 posto. Uz smanjenje gubitaka, glavni cilj ovog projekta je mogućnost povećanja tlaka u mreži, te kontrola protoka, tlaka i gubitaka u formiranim zonama. Radovi obuhvaćaju implementaciju sustava regulacije tlaka, aktivnu kontrolu gubitaka i regulaciju protoka, sanaciju 400 lokacija curenja odnosno izgradnju 14 mjernih i mjerno-regulacijskih okana i uspostavu telemetrijskog nadzora, ugradnju rubnih zasuna na 33 pozicije u gradu, sanaciju otvorenih curenja i rekonstrukciju 9,3 km cjevovoda na području Kanovaca čime će biti riješeno i pitanje oborinskih voda  u tom dijelu grada u kojemu to predstavlja veliki problem te nabavu instrumenata za ispitivanje. U okviru projekta sanirane su i tri vodospreme na Distribucijskom centru Kanovci. Vodospreme su premazane premazima koji povećavaju higijenske uvjete u samim spremnicima vode i ne podržavaju razvoj plijesni i gljivica, a ujedno smanjuju gubitke vode iz vodospreme i štite građevinsku strukturu samog objekta. Radilo se s materijalima koji su od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dobili certifikat da mogu biti u dodiru s namirnicama za ljudsku potrošnju čime su se poboljšali uvjeti za samu pitku vodu odnosno za kvalitetu vode u vinkovačkim vodospremama.

U nešto više od godinu dana provođenja projekta, izgrađeno je 9 mjerno regulacijskih okana i izvedena je sanacija cjevovoda na 95 mjesta curenja, ugrađeni su rubni zasuni na tri pozicije u gradu, a rekonstruirano je i 2.350 m cjevovoda na području Kanovaca. Ukupna vrijednost dosad izvršenih radova je 5,7 milijuna kuna. Istodobno, nabavljena je i oprema u vrijednosti 470.000,00 kuna. Trenutno su aktualni radovi u Ulici Dragutina Žanića-Karle i Genscherovoj ulici u kojima je zbog radova otežano i prometovanje. „S obzirom na to da je Genscherova vrlo prometna odnosno jedna od glavnih ulica u gradu, u sljedeća dva mjeseca u ovom dijelu grada očekuju se veće gužve te molimo građane za razumijevanje budući da će po završetku radova ovaj dio grada imati uređenu vodovodnu, ali i mrežu odvodnje jer se istodobno odvijaju i radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, a ulica će dobiti i novi asfalt“, kaže Ivan Rimac, univ.spec.oec., direktor VVK.

Radovi na izgradnji vodovodne i mreže odvodnje odvijaju se unatoč pandemiji koronavirusa, uz poštivanje svih epidemioloških mjera od strane izvođača radova, a sve kako bi građani Vinkovaca imali osiguranu kontinuiranu, sigurnu i kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju te kako bi se zaštitio okoliš, prvenstveno voda kao najvažniji prirodni resurs.

Nova mogućnost

Dostava računa e-mailom - USKORO

Zbog bržeg i ekonomičnijeg dostavljanja računa uskoro ćemo otvoriti mogućnost da iste dostavljamo putem e-maila. 

Sva prava zadržana © 2016-2021 Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Skip to content