Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Hrvatske vode u Vukovarsko-srijemsku županiju ove će godine uložiti 270 milijuna kuna

U Vukovarsko-srijemsku županiju u posljednjih deset godina Hrvatske vode uložile su milijardu i devetsto milijuna kuna. Čulo se to na radnom sastanku u Vukovaru na kojemu se razgovaralo o projektima Hrvatskih voda u najistočnijoj Županiji.

Domaćin sastanka bio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, a uz generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića nazočili su mu i direktori komunalnih poduzeća ali i gradonačelnici Vukovara, Vinkovaca i Županje.

Župan Božo Galić je ukratko komentirao današnji sastanak:

 

O dobroj suradnji Hrvatskih voda i Vukovarsko srijemske županije govori i podatak da će ove godine Hrvatske vode u Vukovarsko srijemsku županiju uložit rekordnih 270 milijuna kuna. Sto milijuna povući će se iz europskih fondova. “S obzirom na pripremljenost projekata na području vodno komunalnog sektora u iduće dvije do tri godine možemo povući dodatnih 500 milijuna kuna. Na tome se neće stati i nadam se dobroj realizaciji u sljedećem razdoblju” istaknuo je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Kada je riječ o projektima čija je realizacija u tijeku treba istaknuti projekt vezane uz aglomeraciju Vukovar u iznosu 350 milijuna kuna i Županja u iznosu od 76 milijuna kuna europskoga novca. Svakako ne treba zanemariti i ulaganje u odvodni kanal Biđ-Bosutskog polja . Investirano je gotovo 500 milijuna kuna. Završetak tog projekta najavljen je ove godine. Njime će biti omogućeno navodnjavanje više od osam i pol tisuća hektara zemljišta. Đuroković je najavio i da je u pripremi veliki projekt vezan uz stabilizaciju lijevo obalnih nasipa županjske Posavine. Vrijednost projekta je 60 milijuna eur-a. 85 posto sredstava moguće je povući iz europske unije kako bi se već iduće godine kako je najavio Đuroković krenulo u izgradnju prve dionice .

Uz ovaj projekt najavljeni su i projekti koji su u pripremi i čija se realizacija očekuje. Riječ je o šetnici u Vukovaru dužine šest kilometara te projektu vinkovačka aglomeracija.

 

 

Što se Vinkovaca tiče Gradonačelnik Mladen Karlić ističe kako Vinkovci imaju sreću što su u posljednjih 10 godina jako puno uložili i u vodoopskrbni sustav i u odvodnju i u sisteme za pročišćavanje otpadnih voda te mogu biti zadovoljni sa trenutnom situacijom. No želja im je nadograditi i poboljšati cjelokupni sistem i upravo se radi projektna dokumentacija pod nazivom „Vinkovačka aglomeracija“:

 

Komunalno poduzeće „Vinkovački vodovod i kanalizacija“ ima izvrsnu suradnju sa Hrvatskim vodama pogotovo kada je riječ o zajedničkim projektima rekao je Dražen Milinković direktor „Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije“ te dodao:

 

Što sve ovo znači za Vukovar objasnio je Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava:

 

 

{gallery}blog/2016/09/hr-vode-u-vsz-ove-ce-godine-uloziti-270-milijuna/{/gallery}

Skip to content