Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Vinkovački vodovod i kanalizacija obilježio Međunarodni dan prava djeteta

Međunarodni dan prava djeteta obilježava se 20. studenoga, a cilj mu je bolje razumijevanje, prihvaćanje i dobrobit djece. Kao najosjetljiviju skupinu, djecu treba zaštititi i da ti im ono najbolje što čovječanstvo ima.

Kako je cilj cijele zajednice djeci omogućiti kvalitetan i zdrav život, Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK), kao društveno odgovorna tvrtka kojoj je misija sadašnjim i budućim korisnicima osigurati kontinuiranu, sigurnu, kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika i to uz potporu šire društvene zajednice, uključio se u obilježavanje ovog dana ugostivši tom prigodom učenike 4.a i 4.b razreda OŠ Ivana Mažuranića s učiteljicama Željkom Cajner i Slađanom Raguž.Unatoč lošem vremenu djeca su bila odlično raspoložena tijekom posjeta Distribucijskom centru (DC) Kanovci gdje im je domaćin bio rukovoditelj DC-a Darko Čengić.

Učenici i njihove nastavnice obišli su prostoriju u kojoj se nalazi nadzorno-upravljački sustav iz koje se upravlja radom kompletnog regionalnog vodovoda, strojarnicu, agregatsko postrojenje, pogon za preradu vode koji već 10 godina, otkada pijemo vodu iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima, nije u funkciji, vidjeli četiri vodospreme, a bili su i u internom laboratoriju DC-a gdje ih je dočekala voditeljica laboratorija Blaženka Jureta. Iako su imali brojna pitanja za domaćine, djeca su i sama pokazala zavidno stanje o vodi. Znali su odgovore na pitanja o svojstvima vode, a većina je znala i tako poznatu kemijsku formulu vode. Djecu je zanimalo može li se primjerice iz bunara iz kojih se crpi voda upecati ribica, zašto ponekad voda bude žućkaste boje, je li bolja kupovna voda ili voda iz slavine, što činiti u slučaju onečišćenja vode i što će se dogoditi ukoliko nestane vode u Sikirevcima. Djeca su doznala da Vinkovci i veći dio Vukovarsko-srijemske županije, kao i Slavonski Brod i istočni dio Brodsko-posavske županije piju kvalitetnu pitku vodu iz Sikirevaca. Ta je voda iznimne kvalitete i stoga trebaju biti zahvalni što pijemo takvu vodu, pogotovo kada se zna da velik broj njihovih vršnjaka diljem svijeta nema tu sreću. Rečeno im je i da vodocrpilište u Sikirevcima ima veliku izdašnost tako da ni djeca ni njihovi roditelji ne moraju brinuti o tome hoće li nestati vode u Sikirevcima, kako je to pitao jedan učenik. Blaženka Jureta skrenula im je i pozornost na to da je voda zdrava i da bi je uvijek trebali imati sa sobom kada idu u školu ili na izlete. Unatoč tome što na distribucijskom području VVK nema problema s količinom i kvalitetom vode, djeci je poručeno da s vodom treba postupati racionalno. Nakon druženja s djelatnicima DC-a, djeca su obogaćena novim znanjima obećala ono što su vidjeli i čuli nacrtati i ponudili i nove oblike suradnje s VVK na ovakvim ili sličnim projektima.   

  

 

 

 

Skip to content