Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Vinkovački vodovod i kanalizacija na Sajmu zdravlja

Od 20. do 22. travnja u Vinkovcima je održan 22. sajam zdravlja. Ove godine središnja tema bila je “Zdravlje, komunikacije, mediji&intersektorska suradnja”, a okupilo se oko 130 izlagača među kojima je i ove godine štand imao Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK).

Prezentacijom poslovanja VVK, kao javni isporučitelj vodnih usluga, htio je ukazati na važnost kvalitetne, pitke vode koju ima 100.000 stanovnika na njegovom distribucijskom području, a koji piju vodu iz crpilišta Sikirevci, kao i važnost uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu, Cerni i Nuštru. Na štandu su posjetitelji mogli dobiti informacije i odgovore na pitanja vezana za kvalitetu pitke vode na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. te se upoznati s projektima koje VVK trenutno provodi, a među kojima je najvažniji projekt aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna.

Voda koja se crpi iz zdenaca u Sikirevcima, te distribuira Regionalnim vodovodom istočne Slavonije je po fizikalno-kemijskim svojstvima izuzetne kvalitete i pitkosti, te ne nalaže nikakvu preradu, što je u današnje vrijeme rijetkost. Isporučena voda potrošačima u granicama je sanitarnih propisa vode za piće koji su stroži nego li onih u Europskoj uniji. Ispitivanje kvalitete izvorišta i zdravstvene ispravnosti vode u vodoopskrbnim objektima i mreži te kontrola dezinfekcije, osnovne su mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti i zato se ispitivanja provode interno na izvorištima i u samoj mreži.

Uređaji za pročišćavanje otpadnih voda od izuzetne su važnosti za zdravlje stanovnika i okoliš grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije odnosno za skupljanje i pročišćavanje otpadnih voda koju proizvedu stanovnici na našem distribucijskom području. Vinkovački uređaj ima vrlo veliki značaj za vode Bosuta i ostalih recipijenata, pogotovo ako se zna da je Bosut rijeka stajaćica. Svih ovih godina ukupan učinak pročišćavanja bio je 97, 98 posto što dovoljno govori o pozitivnom učinku UPOV-a “Jošine” na rijeku u koju nakon izgradnje uređaja i njegovog puštanja u rad više ne dolazi otpad iz kanalizacije. Slobodno se može reći da se Vinkovci nalaze među urbanim sredinama koje zadovoljavaju visoke ekološke standarde očuvanja okoliša.

“Imamo misiju, a ona je sadašnjim i budućim korisnicima osigurati kontinuiranu, sigurnu, kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika uz potporu šire društvene zajednice”, kažu u VVK.

   

 

Skip to content