Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Vinkovački vodovod i kanalizacija na Regionalnim danima EU fondova

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organiziralo je u četvrtak, 13. rujna, u Vinkovcima informativno-edukativno događanje „Regionalni dani EU fondova“ s ciljem informiranja javnosti o korištenju fondova Europske unije putem besplatnih edukacija i sajma. 

Na Sajmu su zainteresirani imali priliku upoznati poduzetnike koji su unaprijedili svoje poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova. Sudionici su također imali priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode.
Vinkovački vodovod i kanalizacija na sajmu je predstavio dosad realizirane projekte ostvarene uz potporu EU fondova uz najavu velikog infrastrukturnog projekta aglomeracija Vinkovci, Ivankovo, Otok i Cerna. Do sada je realizirano 40-ak milijuna kuna vrijednih projekata od kojih je najviše čak 33 milijuna kuna (29 milijuna iz EU fondova) utrošeno za rekonstrukciju vodovodne mreže u općinama Stari Jankovci, Tovarnik, Nijemci, Privlaka i Rokovci-Andrijaševci, a oko 6 milijuna kuna vrijedni su projekti rekonstrukcije vodovodne mreže u Starim Mikanovcima i Vođincima i izgradnje vodoopskrbnog sustava u Karadžićevu koji su u tijeku. Uskoro u realizaciju kreće projekt „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna” vrijedan 384 milijuna kuna od čega se 70 posto financira iz fondova EU. Projekt obuhvaća izgradnju mreže odvodnje i rekonstrukciju postojeće mreže u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu, Cerni, Privlaci, Rokovcima i Andrijaševcima te podizanje vinkovačkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda “Jošine” na III. stupanj pročišćavanja. Domaćinstva koja nisu priključena na mrežu priključke će dobiti besplatno, uz prethodno priključenje na vodu sukladno čl. 21. Zakona o vodama. Uređaji Otok, Ivankovo i Cerna, koji sada rade samo mehaničko pročišćavanje, imat će i biološko pročišćavanje. Vinkovački uređaj sada ima mehaničko i biološko pročišćavanje, a u trećoj fazi uređaj će uklanjati i dušik i fosfor iz otpadne vode čime će se stupanj zaštite okoliša u gradu dići na još višu razinu odnosno Vinkovci će se naći među onim urbanim sredinama koje zadovoljavaju visoke ekološke standarde očuvanja okoliša. Sva naselja dobit će novu mrežu odvodnje ili će se postojeća rekonstruirati što će povećati stupanj priključenosti stanovništva na mrežu i doprinijeti racionalnijem korištenju vodnih resursa, skupljanje i obrada otpadnih voda unaprijedit će se i na taj način zaštititi vode na našem području te doprinijeti zaštiti okoliša. Radovi će uskoro krenuti, a rok za završetak radova je 30 mjeseci.
Moderator događanja bio je poznati radijski i televizijski voditelj Davor Dretar Drele.

  


 

Skip to content