Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

U vrijeme velikih vrućina vodu treba koristiti racionalno

S obzirom na to da meteorolozi najavljuju duže razdoblje s velikim vrućinama i visokim temperaturama Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) moli građane, korisnike javne vodoopskrbe, da u razdoblju iznimno visokih temperatura vodu troše racionalno i namjenski budući da se korištenjem vode za zalijevanje vrtova, uređenih površina, pranje vozila i punjenje bazena ugrožava kontinuitet vodoopskrbe svih korisnika. Iako na distribucijskom području VVK nema većih problema s osiguravanjem dovoljnih količina vode za piće, s vodom treba postupati racionalno. U vrijeme velikih vrućina potrošnja je daleko iznad prosjeka, a isto može dovesti do zamućenja vode u sustavu.

Također molimo korisnike da ne koriste vodu iz hidrantske mreže jer takvo postupanje dovodi do još većih problema u vodoopskrbi. Neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće. Otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima vatrogasci. Osim što ovakve radnje dovode do problema u vodoopskrbi istodobno su i protuzakonite te će biti prijavljene nadležnim institucijama. Također, policijski službenici će tijekom svojih redovitih ophodnji obratiti pozornost na ovakve protuzakonite radnje, a kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje sustava u vrijeme velike potrošnje.

Povećana potrošnje vode dovodi i do većeg broja kvarova kojih je svakodnevno veliki broj na cijelom distribucijskom području VVK. Djelatnici Vinkovačkog vodovoda svakodnevno su na terenu i rade kako bi otklonili određene nedostatke u vodoopskrbi i to u najbržem mogućem roku i u skladu s mogućnostima. No, ne mogu svi nedostatci biti otklonjeni u isto vrijeme te iste razvrstavamo prema težini odnosno prema hitnosti intervencije. Ovim putem korisnike molimo za razumijevanje i strpljenje ukoliko se dogodi kvar ili određeno zamućenje vode.

Korisnike pozivamo da sve uočene probleme u vodoopskrbi prijave na besplatni broj telefona 0800 2254 od 0 do 24 sata.

Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.

Skip to content