Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

U rekonstrukciju vodovodne mreže uloženo 33 milijuna kuna

Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) izvodi brojne radove na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže. Istodobno se radi na kvaliteti vodoopskrbe i podizanju kvalitete vode. „Jedan je segment kvaliteta vodoopskrbe, a to su hidrotehnički uvjeti i izgradnja cjevovoda, a drugi podizanje kvalitete vode.

Cilj je da se u naseljima u kojima nema mreže napravi dobra projektna dokumentacija i da se taj projekt aplicira prema EU fondovima jer iz redovnih sredstava javni isporučitelj ne može raditi velike investicije. U tome smo posljednjih nekoliko godina bili uspješni i brojni naši projekti i programi su prihvaćeni“, kaže direktor VVK Dražen Milinković, dipl.ing.stroj. Prvenstveno se to odnosi na rekonstrukciju vodovodnih mreža i priključaka u onim općinama koje nisu priključene na regionalni vodovod. “Na taj način popravljamo kvalitetu vodovodne mreže, mijenjamo sve priključke s novim materijalima s daljinskim očitanjem, a ujedno smanjujemo gubitke i osiguravamo kvalitetniju i sigurniju isporuku vode. Isto tako pripremamo ta naselja za priključenje na Regionalni vodovod istočne Slavonije”, kaže Milinković.
Tijekom 2016. i 2017. godine rekonstruirana je vodovodna mreže općine Nijemci s naseljima Nijemci i Podgrađe, vodovodna mreža Jankovci s naseljima Stari i Novi Jankovci, Orolik, Slakovci i Srijemske Laze, uz dogradnju odvodnje u Starim Jankovcima, vodovodna mreža u Tovarniku, Banovcima i Ilači s priključcima, vodovodna mreža s priključcima u Privlaci, Rokovcima i Andrijaševcima, a u tijeku su radovi na izgradnji vodoopskrbnog sustava u Karadžićevu i rekonstrukcija vodovodne mreže u Novim Mikanovcima i Vođincima. Ukupno je u sve ove radove uloženo 32.926.336,30 kuna. Od toga je 29.340.431,42 kunu sredstava iz EU fondova, općine su uložile 2.706.091,14 kuma, a iz proračuna RH uloženo je 879.813,74 kune.
„Riječ je o nama vrlo zanimljivim poslovima na kojima koristimo našu operativu odnosno poslovima koji na sebe vežu niz građevinskih i monterskih aktivnosti, a istodobno dobivamo nove komunalne vodne građevine za javnu vodoopskrbu što rezultira manjim brojem kvarova, smanjujemo gubitke vode, korisnici dobivaju nove priključke i vodomjere s daljinskim očitanjem što olakšava rad našim djelatnicima, a dolazimo i do ekonomičnosti u poslovanju. Rezultat svega je kvalitetnija i bolja vodoopskrba”, kaže direktor Dražen Milinković.


 

Skip to content