Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Sporazumom između Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i Vodovoda Slavonski Brod riješen dugogodišnji problem vodocrpilišta Sikirevci

U Hrvatskim vodama potpisan je Sporazum između Hrvatskih voda, Vodovoda d.o.o. Slavonski Brod i Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) d.o.o. kojim se osigurava dovod vode u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda, a čime se omogućuje potrebna količina vode za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda i susjednih općina.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a Sporazum su, u nazočnosti, župana vukovarsko-srijemskog Bože Galić, gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare, gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića te načelnika općine Sikirevci Josipa Nikolića, potpisali direktor Vodovoda d.o.o. Slavonski Brod Stjepan Aščić, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. Dražen Milinković i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. “Uspjeli smo riješiti problem koji traje cijelo jedno desetljeće, a sada ćemo se zajedno okrenuti europskim fondovima i završiti prvu fazu, a to znači da sva naselja u županiji dobiju dovoljne količine kvalitetne, pitke vode i budu priključena na Regionalni vodoopskrbni sustav istočne Slavonije”, zaključio je Dražen Milinković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije. Sporazum definira osposobljavanje tri nova zdenca na crpilištu Sikirevci koja bi omogućila dovod vode od 250 l/s i gradnju spojnog magistralnog cjevovoda od crpilišta Sikirevci na postojeći magistralni cjevovod Sikirevci–Slavonski Brod za što je osigurano dodatnih 12 milijuna kuna. Osim navedenog, Sporazumom se definira i dovršenje javnog vodoopskrbnog sustava na području općine Sikirevci te priključenje kućanstava na javni vodoopskrbni sustav.

Nakon onečišćenja vode za ljudsku potrošnju na području Slavonskog Broda prije dva mjeseca, Hrvatske vode osigurale su sredstva u iznosu od 5 milijuna kuna za potrebe interventnih radova na magistralnom cjevovodu Sikirevci–Slavonski Brod čime su omogućile dovod vode od 100 l/s u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda. Već je time Slavonski Brod u kratkom vremenu imao dovoljnu količinu vode kojom se omogućilo normalno funkcioniranje vodoopskrbnog sustava, a bez da su to osjetili stanovnici Vukovarsko-srijemske županije. To se može zahvaliti kvalitetno odrađenim aktivnostima VVK u proteklom razdoblju odnosno izgrađenim vodospremama u Vinkovcima i Retkovcima koje daju sigurnost u vodoopskrbi stanovnicima grada Vinkovaca i općina Jarmina, Markušica, Tordinci, Ivankovo, Stari Mikanovci i Vođinci. U sljedećem razdoblju, do dovršetka radova na regionalnom vodu, potrebno je još izgraditi vodospreme Županja, Slakovci i Drenovci čime bi bila osigurana i sigurnost u vodoopskrbi stanovnicima tog dijela naše županije.

 

Nova mogućnost

Dostava računa e-mailom - USKORO

Zbog bržeg i ekonomičnijeg dostavljanja računa uskoro ćemo otvoriti mogućnost da iste dostavljamo putem e-maila. 

Sva prava zadržana © 2016-2021 Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Skip to content