Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Skupština VVK: Izvan snage stavljena Odluka o cijeni vodnih usluga od 27. prosinca 2022. godine

Skupština Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. (VVK) na današnjoj sjednici donijela je Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o cijeni vodnih usluga od 27. prosinca 2022. godine. To za korisnike znači da će cijene biti vraćene na staro odnosno da korisnici niti na jedan način neće biti oštećeni i da će im računi za ožujak biti umanjeni za iznos razlike u cijeni.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, u nazočnosti direktora VVK Marija Komšića i načelnika općina Jarmina Gorana Ilekovića, Privlake Darka Galića, Nuštra Hrvoja Drinovca, Andrijaševaca Ante Rajkovića, Tordinaca Davora Adžića i Tovarnika Anđelka Dobročinca.

Predsjednik Skupštine Ivan Bosančić rekao je da su se nazočni članovi Skupštine usuglasili kako će u narednom razdoblju pripomoći Vodovodu iznijeti dodatne situacije, primarno poskupljenja ulaznih troškova posljedica proteklog vremena. U tome Skupština ima potporu ministra gospodarstva Davora Filipovića koji je podržao nastojanja za iznalaskom povoljnijeg rješenja problema te obećao pomoći kako bi se premostilo naredno razdoblje bez da se dovede u pitanje poslovanje tvrtke i isplata plaća.

„Nadalje, dodatno ćemo promisliti o svim planiranim projektima i investicijama kroz ovu godinu od čega će neki ipak morati pričekati bolje vrijeme”, rekao je Bosančić. Investicije koje su neophodne nastavit će se financirati iz lokalnih proračuna. Dodao je i da će se u sljedećem razdoblju morati povesti računa o plaćama radnika Vodovoda koje su manje nego u privatnom sektoru. „Veliko je distribucijsko područje s brojnim intervencijama, nedostaje stručnih radnika i oni će svakako u narednom periodu morati biti bolje plaćeni“, rekao je predsjednik Skupštine.

Istaknuo je da se ove godine završava puno otvorenih projekata među kojima i projekt aglomeracije, kao najbolje u Hrvatskoj koju smo prvi i završili, a to se sada, zbog povećanih troškova, pokazalo kao prepreka. Umjesto jednog sada imamo pet pročistača otpadnih voda, a samo troškovi zbrinjavanja mulja u jednoj godini iznose oko 5,5 milijuna kuna. „Biti ekološki osviješteni i napredni u ovom trenutku u odnosu na ostale, očito će nas to malo i koštati”, zaključio je Bosančić.

Foto: Novosti

Skip to content