Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Pedeset godina Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije

Tvrtka Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) prigodnom je svečanošću danas obilježila svoj veliki jubilej – 50 godina djelovanja. U nazočnosti prvog direktora VVK Zvonimira Luburića, uvodno je okupljene pozdravio direktor Ivan Rimac, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik Skupštine VVK Ivan Bosančić, župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnateljica Uprave za vodno gospodarstvo i zaštitu mora u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabeta Kos. Tijekom svečanosti predstavljena je i knjiga „50 godina Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije – od malog gradskog poduzeća do regionalnog lidera“, autora mr. Vladimira Ćirića te prikazan prigodni film o VVK u produkciji Plave Vinkovačke TV.

Vinkovački vodovod i kanalizacija osnovan je kao manje komunalno poduzeće s namjerom izvođenja radova u djelatnosti vodoopskrbe i odvodnje. S vremenom je sve veći broj djelatnosti prešao u nadležnost VVK, kao što su rješavanje problema u djelatnosti isporuke toplinske energije, čišćenje grada, odvoz kućnog otpada, tržnice na malo, grobljanske usluge te održavanja javnih površina. Nakon Domovinskog rata preuzeta je i uspješno provedena distribucija plina na području županije. Različitim zakonskim izmjenama, većina djelatnosti izdvojena je iz Vodovoda tako da se danas Vinkovački vodovod i kanalizacija ponovno bavi isključivo poslovima skupljanja, pročišćavanja i distribucije vode.

Tvrtku ne čine uređaji nego ljudi, a danas se naša tvrtka može podičiti velikim brojem stručnjaka koji su spremni odrađivati i najzahtjevnije zadatke koji se pred njih stave u budućem razdoblju. Svake godine ulažemo velika financijska sredstva kako bi stanovnici na našem distribucijskom području imali sigurnu i kvalitetnu vodoopskrbu i odvodnju. Uz sve investicije i projekte koji se provode, svjedoci smo promjena u okruženju, u našim životima, ali i u poslovanju no bez obzira na sve promjene, Vinkovačkom vodovodu će i ubuduće zadovoljstvo građana odnosno naših krajnjih korisnika, biti na prvom mjestu“ izjavio je prilikom svečanosti direktor VVK, Ivan Rimac.

U okviru javne vodoopskrbe VVK koristi i održava regionalno vodocrpilište u Sikirevcima, sustav Tovarnik i 4 lokalna vodocrpilišta. VVK koristi i održava 630 km vodovodne mreže, 227 km mreže regionalnog vodovoda i 31.296 vodovodnih priključaka odnosno ima 37.278 korisnika vodovodne mreže. Vodu iz Sikirevaca VVK isporučuje Komunalcu Županja, Gunjanskoj čistoći i Komunalnom poduzeću Drenovci. Usluge odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda VVK trenutno pruža na području Vinkovaca, Otoka i Nuštra. Na tom prostoru koristi i održava 289 km mreže odvodnje i 8.098 kanalizacijskih priključaka, a ima 12.804 korisnika. VVK ima 5 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda: u Vinkovcima, Otoku, Ivankovu, Cerni i Nuštru te 2 vodospreme u Vinkovcima i Retkovcima. U tijeku je izgradnja vodospreme i crpne stanice u Nuštru, a u planu izgradnja vodosprema u Slakovcima, Drenovcima i Županji.

Jedan od najznačajnijih projekata VVK je regionalni vodovod. Nakon izgrađenih 227 kilometara i uloženih 270 milijuna kuna pri kraju je prva faza izgradnje regionalnog vodovoda. Danas vodu iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima pije više od 100 tisuća naših korisnika, a taj se broj iz godine u godinu povećava. Preostaje još izgraditi ili završiti cjevovode na području Cvelferije kako bi svi korisnici na distribucijskom području VVK dobivali kvalitetnu vodu iz Sikirevaca.

Svake godine VVK ulaže velika financijska sredstva kako bi stanovnici na našem distribucijskom području imali sigurnu i kvalitetnu vodoopskrbu i odvodnju. Tako je samo u razdoblju od 2016. do 2021. godine u komunalnu infrastrukturu uloženo 600 milijuna kuna iz europskih fondova, sredstava Hrvatskih voda, državnog proračuna i proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave, najviše u projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“, vrijedan 384 milijuna kuna. Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava javne odvodnje, izgradnju 8269 priključnih okana i 40 crpnih stanica, rekonstrukciju 22 crpne stanice i izgradnju 7 kišnih preljeva i spremnika. U okviru projekta radi se i nadogradnja UPOV-a Jošine na III. stupanj pročišćavanja, a priprema za kućne priključke za korisnike je besplatna.

Zbog svih investicija u vodnom gospodarstvu, a na kojima većinom radi lokalna operativa, slobodno se može reći kako je VVK nositelj gospodarske aktivnosti na našem području te je tijekom svečanosti istaknuto kako će u nadolazećem razdoblju tvrtka još više raditi na poboljšanju tehnologije i procesa poslovanja u cilju povećane efikasnosti i većeg zadovoljstva potrošača.

Nova mogućnost

Dostava računa e-mailom - USKORO

Zbog bržeg i ekonomičnijeg dostavljanja računa uskoro ćemo otvoriti mogućnost da iste dostavljamo putem e-maila. 

Sva prava zadržana © 2016-2021 Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Skip to content