Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Obilježeno 20 godina DC Kanovci i 10 godina regionalnog vodovoda

Prigodnom svečanošću u plavom salonu Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) u petak, 9. ožujka, obilježena je 20. obljetnica izgradnje Distribucijskog centra (DC) “Kanovci” i 10 godina od početka rada Regionalnog vodovoda “Istočna Slavonija”.

Bila je to prilika da se podsjeti na sve što je učinjeno u proteklih 20 godina na području vodoopskrbe u Vinkovcima i Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno istakne važnost koju je DC “Kanovci” imao i ima za Vinkovce kao i važnost kvalitetne pitke iz regionalnog vodovoda koju trenutno pije oko 100.000 stanovnika. Distribucijski centar “Kanovci” izgrađen je 1997. godine kao tvornica za preradu vode, a danas je on središnji uređaj s kojega se upravlja radom cjelokupnog regionalnog vodovoda, vodospreme Retkovci i DC “Barbine” u Lipovcu, precrpnom stanicom u Drenovcima, te klornim stanicama u Cerni i Rokovcima.

DC Kanovci danas ima funkciju vodospreme za grad Vinkovce i krak Sjever regionalnog vodovoda, a u njemu radi i interni laboratorij u kojem se prate mikrobiološki i fizikalno-kemijski parametri u vodi lokalnih vodoopskrbnih sustava. “Regionalni vodovod u rad je pušten prije 10 godina. Prvo je u rad puštena dionica od Sikirevaca do Vinkovaca. Voda iz Sikirevaca iznimno je kvalitetna i svi njeni parametri su sukladni Pravilniku o vodi za piće, a trenutno je dobiva više od 100.000 stanovnika”, rekao je direktor VVK Dražen Milinković, dipl.ing., i dodao kako je do sada izgrađeno 198 killometara regionalnog vodovoda u što je uloženo 240 milijuna kuna. Župan Božo Galić bio je direktor VVK u vrijeme kada je izgrađen DC “Kanovci” i počela gradnja regionalnog vodovoda. Ističe kako je regionalni vodovod od nemjerljivog značaja za opskrbu zdravom pitkom vodom stanovnika Vukovarsko-srijemske županije.

“U protkelih dvadeset godina puno se učinilo na opskrbi pitkom vodom i sve to zahvaljujući velikim ulaganjima, htijenjima i i struci koja je pokazala da zna rukovoditi i upravljati ovakvim velikim sustavima”, kazao je Galić. Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da građani Vinkovaca danas piju zdravstveno ispravnu vodu. “Mislim da možemo biti zadovoljni svime onime što je Vinkovački vodovod uradio na području grada Vinkovaca kako bi imali dobar vodoopskrbni sustav u gradu u koji, dakako treba i dalje ulagati, a to se i čini”, kazao je Bosančić. U ime Hrvatskih voda sve nazočne pozdravio je dr. Siniša Širac, voditelj EU sektora u Hrvatskim vodama, koji je istaknuo kako se zbog velikih ulaganja i kvalitetno odrađenih projekata može reći da je VVK među najbojim vodovodima u Hrvatskoj.

Svečanosti je nazočio i bivši ministar graditeljstva i prostornog uređenja Marko Širac koji je položio kamen temeljac za izgradnju DC “Kanovci”. “Hrvatski su građani sretnici što imaju dovoljno količine vode, ali te količine vode nisu ravnomjerno raspoređene u odnosu prema rasporedu gradova i mjesta gdje ljudi žive. Prema vodi se odnosimo tako da smo sigurni da je imamo dovoljno, međutim to nije sasvim tako. Vodu treba cijeniti, ona je izvor života i ono što je danas nafta, za deset godina bit će voda. Nema je ni u Europi, ni u svijetu, a Hrvatska je treća po količinama vode”, rekao je Marko Širac. Nakon pozdravnih riječi stručno predavanje o vodoopskrbnom sustavu istočne Slavonije održali su Dragutin Mihelčić, dipl.ing.građ. i Luka Jelić, dipl.ing.građ. iz tvrtke Hidroprojekt-ing d.o.o koja je izradila idejno rješenje regionalnog vodovoda.

Nakon stručnog skupa sudionici svečanosti obišli su DC Kanovci gdje ih je s radom upoznao rukovodtelj PJ Eksploatacija, Darko Čengić, mag,ing,el.

{gallery}/blog/2018/03/obiljezeno-20-godina-dc-kanovci-i-10-godina-regionalnog-vodovoda{/gallery}