Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Najnovije informacije o kvarovima i radovima

Obilježeno 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima

U Vinkovcima je u četvrtak, 10. listopada, obilježeno 110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima, odnosno 110 godina od kada je izgrađen i u rad pušten vodotoranj u dvorištu današnjeg Vatrogasnog doma od kojeg je kasnije krenula izgradnja cjevovoda, prvo u najužem središtu grada, a zatim i po cijelom gradu.

Od tada do danas učinjeno je doista puno toga po pitanju javne vodoopskrbe na području Grada Vinkovaca, pa i šire, rekao je direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK), javnog isporučitelja vodnih usluga, te istaknuo da je sustav vodoopskrbe u Vinkovcima prošao dug put od prvih vodovoda u rimsko doba sve do današnjeg sustava u koji su uložena značajna sredstva, ali i znanje i rad struke koja je dokazala kako zna rukovoditi i upravljati ovako velikim sustavom u korist građana. “Danas možemo sa zadovoljstvom reći da imamo stotine kilometara cjevovoda kojima teče zdravstveno ispravna voda iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima, te da osim građana Vinkovaca tu vodu pije i većina stanovnika na našem distribucijskom području”, istaknuo je Ivan Rimac te naglasio kako VVK danas ima problema s kvarovima na mreži, a samim tim i velike gubitke u sustavu, što se pogotovo osjetilo tijekom ljetnih mjeseci. Upravo je zato s Hrvatskim vodama potpisan ugovor vrijedan 24 milijuna za projekt smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca, a čija je realizacija upravo u tijeku.

“Danas kada mnogi gradovi u Hrvatskoj i svijetu imaju problema s pitkom vodom moramo biti svjesni kolika je njena važnost. Mi imamo jedan moderan sustav i zdravu i kvalitetnu vodu i projekte koji se kontinuirano rade na području grada. No, značaj Vodovoda je puno veći od samog grada Vinkovaca jer njegove aktivnosti imaju utjecaj na gotovo pola županije. Jako je važno da imamo stabilan Vodovod koji će nositi projekte, koji će unaprijeđivati kvalitetu života. Današnja Uprava provodi ogromne projekte koji imaju vrijednost gotovo 400 milijuna kuna, projekte koje nije lako realizirati i na tome im čestitam. Neka nastave ovim tempom i imat ćemo još bolji i kvalitetniji Vinkovački vodovod”, rekao je gradonačelnik. Spomenuo je i projekt regionalnog vodovoda čijom je izgradnjom stvoren kvalitetan i moderan vodoopskrbni sustav na korist svih gradana Vinkovaca, ali i brojnih okolnih naselja. “Grad Vinkovci će i dalje podržavati rad Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije te će sudjelovati u svim projektima koji će u konačnici donijeti opću dobrobit svim Vinkovčankama i Vinkovčanima, no i stanovnicima ostalih naselja.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.
Zamjenik župana Josip Dabro istakuno je kako je riječ o jednom ozbiljnom kontinuitetu vodoopskrbe na području grada Vinkovaca, ali i Vukovarsko-srijemske županije istaknuvši kako Vukovarsko–srijemska županija sustavno i kontinuirano potpomaže rad Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, a to će činiti i u budućnosti, pogotovo kada je u pitanju regionalni vodovod za koji se nada će u skorom razdoblju pokriti cijelu županiju, učiniti kvalitetu vode još boljom i zdravstvenom ispravnom za što veći broj građana. “Moramo iskoristiti ovu priliku i zahvaliti svim djelatnicima, bivšim i sadašnjim, svima onima koji su vodili Vinkovački vodovod i doveli ga na poziciju na kojoj je danas”, rekao je Dabro.
Davorin Piha, voditelj Vodnogospodarstvenog odjela za srednju i donju Savu, pohvalio je rad Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije te istaknuo dugogodišnju uspješnu suradnju o čemu svjedoči i veliki broj projekata koji su proteklih godina ostvarili. To dokazuje i priključenost stanovništva na vodu od 88 posto s mogućnosti proširenja, a što je više od prosjeka Republike Hrvatske. “Trenutno surađujemo na nekih desetak projekta vezanih za zaštitu i korištenje voda ukupne vrijednosti za ovu godinu 10-ak milijuna kuna, a radimo i na programu sanacije gubitaka”, rekao je Piha te se dotaknuo i aglomeracije koja nije vezana uz vodoopskrbu, ali je značajan projekt koji je u provedbi i koji je vrijedan 356 milijuna kuna bez PDV-a.

Tijekom programa prezentaciju o javnoj vodoopskrbi grada Vinkovaca održala je dr.sc. Jasna Kopić, pomoćnica direktora VVK za javnu vodoopskrbu i odvodnju, a promovirana je i knjižica “110 godina javne vodoopskrbe u Vinkovcima” mr.sc. Zlatka Virca.

Prikazan je i promo film u produkcije Plave Vinkovačke televizije, a koji prikazuje aktivnosti koje su određene ili su trenutno u realizaciji.
Prije svečanog dijela programa održano je i druženje učenika osnovnih škola Bartola Kašića, Josipa Kozarca i Ivana Mažuranića i dječjih vrtića „Stribor“ i “Vladimir Nazor”. Osnovna škola Bartola Kašića predstavila je aktivnosti u okviru Erasmus+ projekta “Water-in other ways”, učenici Osnovne škole Josipa Kozarca izveli su glazbeni program pod vodstvom prof. Zdenke Ivanković, a učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića postavili su izložbu likovnih radova učenika 3. razreda nastalih nakon posjeta Distribucijskom centru “Kanovci”. U programu su sudjelovale i Hrvatske vode koje su tom prigodom predstavile svoje edukativne slikovnice koje podižu razinu znanja učenika o vodi, predavanje o vodi djeci na je zanimljiv način održala Marija Vizner iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskih voda, a djeca su se mogla družiti i s kornjačom Hrvojem, maskotom Hrvatskih voda, koji je izazvao veliko oduševljenje svih nazočnih.

 

 

Nova mogućnost

Dostava računa e-mailom - USKORO

Zbog bržeg i ekonomičnijeg dostavljanja računa uskoro ćemo otvoriti mogućnost da iste dostavljamo putem e-maila. 

Sva prava zadržana © 2016-2021 Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Skip to content