Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Ove jeseni kreće projekt dogradnje i rekonstrukcije sustava odvodnje u Vinkovcima

Jaka kiša koja je padala u nedjelju, 22. srpnja, izazvala je određene probleme u Vinkovcima. Sustav odvodnje nije mogao primiti veliku količinu oborinske vode te su djelatnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije imali nekoliko intervencija na sustavu odvodnje i to u raznim dijelovima grada. Intervenirano je u Kanovačkoj ulici, ulicama Vanje Raduša, Josipa Lovretića, Josipa Kozarca, Brodskoj ulici. Mediji su javljali i o već poznatom problemu ispod podvožnjaka u Ulici kralja Zvonimira kao i o većoj količini vode na kolniku u Ulici bana Josipa Jelačića. U vrijeme velikih kiša dolazi do povrata otpadnih voda (fekalnih i oborinskih) u podrumske prostorije stambenih objekata preko slivnika (interne instalacije zgrade), a oborinska odvodnja uporabnih jedinica kao ni interne instalacije stambenih objekata nisu u ingerenciji isporučitelja vodnih usluga.
Uz to što je pala velika količina oborina, problem mogu predstavljati i nesavjesni korisnici koji bacaju razni otpad u kanalizaciju. Stoga Vinkovački vodovod i kanalizacija, kao javni isporučitelj vodnih usluga, još jednom apelira na korisnike priključene na sustav odvodnje da u njega ne bacaju otpad koji se ne može razgraditi i kojemu nije mjesto u kanalizaciji, a koji stvara velike poteškoće u radu crpnih stanica i njegova obrada zahtjeva da djelatnici fizički očiste takav otpad budući da ne postoji tehnologija koja takav tip otpada može sama razgraditi i odstraniti.
Treba napomenuti i da ove jeseni kreće realizacija velikog i važnog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture s kojim će se riješiti ovakvi problemi izazvani velikom kišom. Kroz projekt Aglomeracije Vinkovci uspostavit će se veća priključenost stanovništva na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu sa standardima Europske unije. Projekt aglomeracije u Vinkovcima obuhvaća dogradnju sustava odvodnje u duljini 36 km, rekonstrukciju dijela sustava odvodnje u duljini 10 km, prelazak na III. stupanj pročišćavanja otpadnih voda na UPOV-u Jošine, besplatan priključak na novu izgrađenu mrežu i besplatan priključak na postojeću mrežu sukladno uvjetima koje mora ispunjavati korisnik prema Zakonu o vodama. Vrijednost projekta za Vinkovce je 135 milijuna kuna.

Skip to content