Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Obavijest o promjeni cijene vodnih usluga

Poštovani korisnici,

kao i većina drugih distributera, s obzirom na rast troškova u proteklom razdoblju, bili smo primorani izvršiti usklađenje cijena javnih usluga vode i odvodnje i donijeti novu Odluku o cijeni vodnih usluga koja je u primijeni od 1. veljače 2023. godine.

Povećani opseg investicija posljednjih godina te sve veća tehnička modernizacija sustava, kao i usluga sigurne, kontinuirane i kvalitetne javne vodoopskrbe, uz stalno povećanje zakonskih obveza, doveli su do rasta troškova poslovanja. U proteklom razdoblju došlo je i do značajnog povećanja tekućih materijalnih troškova na održavanju cijelog sustava objekata vodoopskrbe i odvodnje, poskupljenja energenata, ali i usluga održavanja vodoopskrbne mreže i mreže odvodnje te uređaja za pročišćavanja otpadnih voda. Poskupjele su i usluge ispitivanja kontrole kvalitete pitke vode, kao i cijene vodovodnog materijala i materijala javne odvodnje.

Cijenu vode Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. nije mijenjao od 2011. godine, a cijenu pročišćavanja od 2014. godine iako su svi troškovi koji utječu na njihovo formiranje u tom razdoblju znatno porasli.

Distribucijsko područje Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. obuhvaća 2 grada i 15 općina te bi osnovna djelatnost tvrtke bila dovedena u tešku poziciju ukoliko bi ostali na sadašnjim cijenama vodnih usluga.

Želimo posebno naglasiti kako će naši socijalno ugroženi sugrađani i nadalje vodne usluge plaćati po posebnim, nižim cijenama koje s 40 posto sufinancira Grad Vinkovci.

Skip to content