Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Ministar Tomislav Ćorić u obilasku regionalnog vodocrpilišta Sikirevci

U tijeku su radovi na povezivanju vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na regionalno vodocrpilište u Sikirevcima. Radove je u četvrtak, 8. studenoga, obišao ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić sa suradnicima, a u pratnji su bili predstavnici Grada Slavonskog Broda, Općine Sikirevci i Vodovoda Slavonski Brod te direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, dipl.ing.

Sporazum potpisan u travnju, između Hrvatskih voda, Vodovoda Slavonski Brod (VSB) i Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK), a nakon onečišćenja vode za ljudsku potrošnju u vodoopskrbnom sustavu Slavonskog Broda, definirao je interventno spajanje i dovod 100 l/s vode u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda s regionalnog vodocrpilišta Sikirevci. Izvršen je prespoj magistralnog cjevovoda Sikirevci-Slavonski Brod, na precrpnoj stanici Bicko Selo izvršeni su građevinski, strojarski i elektro radovi te radovi nadzora i upravljanja, izvedena je trafostanica koja omogućava rad crpne stanice, a izvršena je i dezinfekcija vodospreme čime je prihvat vode iz magistralnog cjevovoda bio omogućen.
Navedenim sporazumom određeno je da će potrebne tehničke zahvate s ciljem osposobljavanja tri nova zdenca na crpilištu u Sikirevcima koji su namijenjeni za vodoopskrbu Slavonskog Broda izvesti VVK što je i učinjeno. Tri nova zdenca ukupnog su kapaciteta 300 l/s, a uz potrebne preinake na postojećim objektima i osiguranje dovoda vode od 250 l/s u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda osigurava se normalna vodoopskrba tog grada i njegovih stanovnika. Trenutno za potrebe Slavonskog Broda radi jedan zdenac koji isporučuje 100 l/s. Ukupna vrijednost interventnih radova iznosila je 5 milijuna kuna te su ih u potpunosti financirale Hrvatske vode. Trajno rješenje zahtijeva izgradnju magistralnog cjevovoda promjera 700 mm, dužine 2022 m i sustava dezinfekcije te razdvajane vodoopskrbnih sustava Slavonskog Broda i Vinkovaca što je također definirano potpisanim sporazumom. Sporazumom su definirane aktivnosti za što su sredstva u 100-postotnom iznosu osigurale Hrvatske vode, a vrijednost radova je 12 milijuna kuna.
“Omogućili smo dostavu vode Slavonskom Brodu iz Sikirevaca u količini od sto litara u sekundi. Dovršetkom radova u naredna dva do tri mjeseca omogućit ćemo da se sa sikirevačkih zdenaca u potpunosti ispuni ono što smo obećali, a to je dvjesto litara vode u sekundi. Drago mi je da smo pokazali da smo, ujedinjeni u cilju rješavanja problema vodoopskrbe Slavonskog Broda i okolice, postigli da se većina radova odvija paralelno što je bio veliki izazov. Konačni rezultat je dobra situacija i zalog za dobru vodoopskrbu svih onih koji su ovisili i koji će ovisiti o Sikirevcima”, rekao je ministar Ćorić.
Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda rekao je da će 20 milijuna kuna Hrvatskih voda biti plasirano na ovo područje. “To znači opremanje tri nova zdenca za potrebe Slavonskog Broda. Gradi se cjevovod dužine dva kilometra koji ćemo razdvojiti i tako postići dva neovisna sustava, jedan za potrebe Vukovarsko-srijemske županije i Vinkovačkog vodovoda, a drugi za Slavonski Brod uz 200 do 250 litara vode u sekundi. Vode ovdje ima dovoljno i nitko neće biti oštećen. Imamo potvrdu za tisuću litara vode u sekundi. Za šest mjeseci riješen je najveći dio problema koji su trajali deset godina”, rekao je Đuroković obećavši kako u budućnosti neće biti nikakvih redukcija vode ni na području Vukovarsko-srijemske ni na području Brodsko-posavske županije.

    

 

Skip to content