Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Ministar obrane dr.sc. Mario Banožić i generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković obišli radove u Cvelferiji

Intenzivne aktivnosti odvijaju se na južnom kraku Regionalnog vodoopskrbnog sustava „Istočna Slavonija“ čime se nastavljaju aktivnosti s kojima se nastoji osigurati kvalitetna vodoopskrba što većem broju korisnika na distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK). Područje Cvelferije jedino je na distribucijskom području VVK na kojem još uvijek nije riješena opskrba vodom iz regionalnog vodovoda.

Trenutno su završeni radovi na dionici Soljani-Strošinci, te je u tijeku dostava dokumentacije za prijavu tehničkog pregleda i dobivanje uporabne dozvole. Pri kraju su radovi na dionicama Drenovci-Gunja/istok-Đurići i Drenovci-Soljani, potrebno je još izgraditi i dionicu Soljani-Vrbanja. Ti bi radovi trebali započeti ove godine, a završiti, kako je planirano, do kraja 2022. godine. Za dodatnu sigurnost u vodoopskrbi ovog područja potrebno je još izgraditi vodospremu i crpnu stanicu Drenovci. Radovi će ovisiti o osiguranju financijskih sredstava, a trenutno je u tijeku priprema tehničke dokumentacije za javnu nabavu. Završetkom svih ovih radova riješit će se vodoopskrba u pet naselja: Soljanima, Strošincima, Vrbanji, Đurićima i Račinovcima. Ukupna vrijednost radova na ovih 5 projekata iznosi više od 40 milijuna kuna. Hrvatske vode sve ove projekte, osim dionice Soljani-Strošinci, financiraju s 80 posto, a ostatak su sredstva Vukovarsko-srijemske županije i jedinica lokalne samouprave. Dionicu Soljani-Strošinci financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

U tijeku izvođenja radova uvjerio se i generalni direktor Hrvatskih voda mr.sc. Zoran Đuroković sa suradnicima koji je u petak, 7. svibnja, održao radni sastanak s načelnikom Vrbanje Velimirom Redlom i načelnikom Općine Drenovci Jakšom Šestićem te obišao radove na izgradnji regionalnog vodovoda u Soljanima. Radnom sastanku i obilasku radova nazočili su i ministar obrane dr.sc. Mario Banožić, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i direktor VVK Ivan Rimac sa suradnicima.

Hrvatske vode pružaju veliku podršku ovim nastojanjima kroz osiguravanje financijskih sredstava za izgradnju cjevovoda i vodospreme Drenovci kao i ostalih projekata koje provodi Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. Bila je ovo prilika da se uvjere što je sve do sada napravljeno kako bi stanovnici ovog dijela Vukovarsko-srijemske županije u što skorije vrijeme dobili kvalitetniju i zdravstveno ispravnu vodu čime bi se riješili i problemi s vodom koje su pojedina naselja na ovom području imala u prošlosti.

S radovima na izgradnji regionalnog vodovoda krenulo se krajem 1996. godine. Trenutno su u funkciji 4 zdenca i 26 strukturno-piezometarskih bušotina, a u rad je pušten 2008. godine. Do sada je izgrađeno 227 kilometra regionalnog vodovoda, a u njegovu izgradnju uloženo je 270 milijuna kuna. Trenutno oko 110.000 stanovnika pije vodu iz regionalnog vodovoda, a VVK isporučuje vodu i drugim isporučiteljima: Komunalac Županja, Gunjanska čistoća i Komunalno poduzeće Drenovci. Voda iz zdenaca u Sikirevcima iznimne je kvalitete i svi njeni parametri su sukladni Pravilniku o vodi za piće i daleko ispod zadanih odnosno zakonskih vrijednosti. Spajanje svih naselja na regionalni vodovod jedino je trajno i kvalitetno rješenje za vodoopskrbu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Upriličen je i obilazak radova na izgradnji crpne stanice (CS) Teča u Račinovcima koja se gradi neposredno uz postojeću crpnu stanicu koja je stradala u poplavi 2014. godine. Njenom izgradnjom bit će osigurana sigurna odvodnja zaobalnog područja. Radove vrijedne 37,8 milijuna kuna financiraju Hrvatske vode, a završetak radova očekuje se u lipnju 2022. godine.

Skip to content