Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Kreće projekt smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu Vinkovaca

Uvođenjem izvođača u posao započelo je provođenje projekta smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu grada Vinkovaca. Riječ je o vrlo značajnom projektu ukupno vrijednom 24 milijuna kuna kojega financiraju Hrvatske vode s 80 posto i Grad Vinkovci s 20 posto, a koji će riješiti problem gubitaka u sustavu i učestalih kvarova na mreži.

Cjevovodi su dotrajali zbog starosti, loše kvalitete materijala te drugih čimbenika i na njima je zabilježen veliki broj puknuća i kvarova koji su jedan od glavnih uzročnika vodnih gubitaka u sustavu. Stoga je glavni cilj ovog projekta smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži grada Vinkovaca, mogućnost povećanja tlaka u mreži, kontrola protoka, tlaka i gubitaka u formiranim zonama.

Radovi obuhvaćaju implementaciju sustava regulacije tlaka, aktivnu kontrolu gubitaka i regulaciju protoka, sanaciju lokacije curenja odnosno izgradnju 14 mjernih i mjerno-regulacijskih okana i uspostavu telemetrijskog nadzora, ugradnju rubnih zasuna na granicama zona, sanaciju otvorenih curenja i rekonstrukciju cjevovoda na području Kanovaca, te nabavu instrumenata za ispitivanje. Radovi će se izvoditi se na području grada Vinkovaca dok će se rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini 9,3 km izvoditi na području Kanovaca. Projektom je predviđena i tehnička podrška, CBA analiza i verifikacija rezultata smanjenja gubitaka.
Za ovu godinu, ugovorom koji su potpisali direktori Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) i Hrvatskih voda Ivan Rimac, univ.spec.oec. i Zoran Đuroković, dipl.ing.građ., predviđeno je 5 milijuna kuna, od čega 4 milijuna osiguravaju Hrvatske vode, a milijun kuna Grad Vinkovci. Radove će izvoditi zajednica ponuditelja koju čine AMM d.o.o. Vinkovci, Vodoprivreda d.d. Vinkovci i Fasek engineering and trading d.o.o. Zagreb Zagreb dok će stručni nadzor nad radovima izvoditi Orion projekt d.o.o. Vinkovci i Slavonijaprojekt d.o.o. Županja. Tehničku podršku, CBA analizu i verifikaciju rezultata smanjenja gubitaka provest će tvrtka Aqua libera d.o.o. Predviđeno je da svi radovi budu završeni do kraja 2020. godine.

Kroz dva velika projekta, projekt Aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna i projekt smanjenja gubitaka u vodoopskbnom susavu, Vinkovci će u sljedećih nekoliko godina biti veliko radilište kada je riječ o poslovima iz vodnog gospodarstva čime se Vodovod nameće kao jedan od nositelja gospodarske aktivnosti na području grada Vinkovaca.

Skip to content