Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Izgrađeno 98 posto mreže odvodnje u projektu aglomeracije

Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) provodi brojne projekte s ciljem osiguranja kvalitetne i sigurne vodoopskrbe i odvodnje pa se tako vrijednost investicija u ovoj godini procjenjuje na oko 160 milijuna kuna.

Najviše sredstava utrošeno je na projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ ukupne vrijednosti 384 milijuna kuna koji se s gotovo 71 posto financira sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Projekt je sada u završnoj fazi, a do ovog tjedna izgrađeno je i rekonstruirano 159 od ukupno 162 km mreže javne odvodnje odnosno 98 posto (116,5 km gravitacijskih cjevovod i 31,5 km tlačnih cjevovoda dok je 11 km mreže rekonstruirano). Na cijelom projektnom području provodi se sanacija terena i asfaltiranje. U Andrijaševcima i Rokovcima u tijeku je puštanje u rad 10 crpnih stanica čime će se ostvariti povezanost na cjevovod u Vinkovcima, a time i na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Jošine. Očekuje se skoro puštanje u rad preostalih 30 novih crpnih stanica na kojima su izvedeni građevinski radovi. Ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 344,5 milijuna kuna. Izvršena je rekonstrukcija i dogradnja UPOV-a Jošine te je u tijeku probni rad nakon čega će se pristupiti tehničkom pregledu, a započeli su i radovi na izgradnji kišnih preljevnih spremnika Dilj i Zalužje u Vinkovcima. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 17 milijuna kuna. O značaju projekta govori podatak da će kroz njega biti omogućena veća priključenost stanovništva na mrežu, a za 8269 korisnika omogućena je besplatna priprema za kućne priključke. Veća priključenost stanovnika na mrežu omogućit će i puštanje u puni rad UPOV-a u Otoku, Ivankovu i Cerni.

Kada je riječ o regionalnom vodovodu, intenzivne aktivnosti odvijaju se na području Cvelferije gdje su završeni radovi na izgradnji cjevovoda Drenovci-Soljani i Soljani-Strošinci, a u tijeku je izgradnja cjevovoda VS/CS Drenovci-Gunja istok-Đurići i Soljani-Vrbanja kao i provedba javne nabave za izvođača radova za vodospremu/crpnu stanicu Drenovci. Po završetku radova na izgradnji ova dva cjevovoda, a što se očekuje do kraja sljedeće godine, kvalitetnu i pitku vodu dobit će i stanovnici na području općine Vrbanja te će dva naselja na distribucijskom području VVK imati osiguranu zdravstveno ispravnu vodu iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima. Od radova na regionalnom vodovodu treba istaknuti da su ove godine na njega spojeni Marinci, kao posljednje naselje u općini Nuštar u kojoj je u tijeku rješavanje pitanje vodoopskrbe i kroz izgradnju vodospreme Nuštar čijom će se izgradnjom riješiti problemi koje s tlakom u vrijeme veće potrošnje imaju stanovnici te općine. Izgradnjom vodospreme korisnici u općini Nuštar dobit će sigurnost u isporuci vode odnosno putem vodospreme bit će im osigurane dovoljne količine vode u svim uvjetima. Očekuje se da će vodosprema biti puštena u probni rad do kraja ove godine. Projektom regionalnog vodovoda planirana je, osim vodospreme u Drenovcima, i izgradnja vodosprema u Županji i Slakovcima.

„Uz sve ove investicije koje su u tijeku velika sredstva ulažemo i u projektiranje odnosno planiranje budućih investicija. Tako je samo ove godine za tu namjenu izdvojeno 6,7 milijuna kuna sredstava Hrvatskih voda, jedinica lokalne samouprave (JLS) i naše tvrtke. Planiraju se nove aglomeracije, rekonstrukcija mreže vodoopskrbe i odvodnje u nekoliko gradova i općina, vodospreme kako bi našim korisnicima omogućili sigurnu i kvalitetnu vodoopskrbu i odvodnju. Također, ono što želimo i na čemu intenzivno radimo je realizacija procesa unutar same tvrtke kako bi naš rad što više okrenuli krajnjim korisnicima i razvili naše usluge na zadovoljstvo naših korisnika“, kaže direktor VVK Ivan Rimac.

Skip to content