Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Dosad izgrađeno preko 125 kilometara nove kanalizacije u okviru aglomeracije

Izaslanstvo Hrvatskih voda predvođeno zamjenikom generalnog direktora Davorom Vukmirićem posjetilo je Vinkovce te su s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem i predstavnicima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) na čelu s direktorom Ivanom Rimcem održali radni sastanak, a potom i obišli radove u sklopu provedbe projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“. Tijekom radnog sastanka, svi sudionici još su jednom iskazali zadovoljstvo dosadašnjom provedbom projekta, koji je započeo u veljači 2019. godine te napreduje zacrtanom dinamikom.

Davor Vukmirić istaknuo je vrlo dobru suradnju Hrvatskih voda s Gradom Vinkovcima i Vinkovačkim vodovodom i kanalizacijom te posebno pohvalio provedbu ovog projekta koji se odvija u zacrtanim tokovima i bit će završen na vrijeme. Prema njegovim riječima, Hrvatske vode mogu se pohvaliti da je 60 projekata odobreno za financiranje iz EU fondova u ukupnoj vrijednosti oko 850 milijuna kuna čemu treba dodati još oko 450 milijuna eura nacionalnih sredstava. Među njima je i ovaj projekt koji građanima jamči bolje uvjete za život. Zadovoljan suradnjom s Hrvatskim vodama je i gradonačelnik Ivan Bosančić jer ovo nije jedini projekt na kojem Grad Vinkovci surađuje s Hrvatskim vodama, ali je najveći u Vukovarsko-srijemskoj županiji i nije potrebno posebno naglašavati koliko je važno za gospodarstvo i cjelokupni građevinski sektor u našoj županiji što se jedan ovakav projekt, vrijedan oko pola milijarde kuna, provodi i što je njegov nositelj Vinkovački vodovod i kanalizacija koji se na ovaj način potvrđuje kao generator projekata i jedna od najznačajnijih tvrtki na našem području. Direktor VVK Ivan Rimac istaknuo je zadovoljstvo provedbom projekta koji je trenutno na 75 posto realizacije. Do jeseni će biti završeni građevinski radovi, najavio je Rimac, a zatim slijedi sanacija terena i rješavanje dokumentacije. Rekao je i kako se sa zamjenikom generalnog direktora Hrvatskih voda razgovaralo o budućim projektima, prvenstveno onima koje će Hrvatske vode prijaviti za financiranje iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a za što je VVK prijavio nekoliko projekata, prvenstveno onih koji se odnose na završetak izgradnje regionalnog vodovoda u Cvelferiji.

Na području najveće aglomeracije, one vinkovačke, izgrađeno je dosad ukupno preko 51 kilometar novih cjevovoda, rekonstruirano je 6,8 kilometara cjevovoda te je izvedeno 18 crpnih stanica, gotovo 1.200 okana te preko 2.000 izvoda za priključke. U aglomeraciji Otok izgrađeno je gotovo 42,5 kilometara cjevovoda, 11 crpnih stanica te je izvedeno 879 okana i gotovo 2.300 izvoda za priključke. Aglomeracija Cerna je gotovo potpuno završena te je na tom području izvedeno preko 8,1 kilometar cjevovoda, svih 12 crpnih stanica, 177 okana i 1.255 izvoda za priključke. U aglomeraciji Ivankovo, izgrađeno je dosad preko 23,5 kilometara cjevovoda, svih 10 predviđenih crpnih stanica te 404 okna i preko 1.860 izvoda za priključke.

Preostali radovi na svim aglomeracijama uključuju još izgradnju ukupno 29 kilometara novih cjevovoda te rekonstrukciju 4,8 kilometara postojećih, dovršetak izgradnje 11 crpnih stanica, izgradnju ili rekonstrukciju još 940 okana te 785 izvoda za priključke. Podsjetimo, radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje, izvode lokalne tvrtke Vodoprivreda Vinkovci, AMM i Cestorad, a rok za dovršetak svih radova na ovoj projektnoj komponenti je lipanj 2022. godine. U sklopu projekta provodi se i rekonstrukcija 22 crpne stanice te izgradnja 40 novih crpnih stanica, od kojih su na 39 njih potpuno izvedeni svi građevinski radovi, te se čeka njihovo spajanje na energetsku mrežu kako bi mogle biti puštene u rad.

Kroz projekt je nabavljena i brojna oprema kao što su radna i specijalna vozila, oprema za kontrolu ispravnosti građevina za javnu odvodnju i oprema za održavanje sustava, GIS sustav te transportna vozila, a jedan od važnih segmenata projekta je i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) Jošine na treći, najviši stupanj pročišćavanja. UPOV Jošine je u probnom radu te je nabavljena sva potrebna oprema za laboratorij i zgradu uprave, a u tijeku je sanacija okolnog terena. Radove na ovom projektnom segmentu izvodi konzorcij tvrtki Gis Aqua Austria GmbH i Elmap d.o.o. te se dovršetak očekuje početkom kolovoza ove godine.

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ provodi se na području gradova Vinkovci i Otok te općina Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,77 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak se financira sredstvima Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,7 posto), Hrvatskih voda (11,7 posto) te spomenutih jedinica lokalne samouprave (5,85 posto). Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

Više informacija o projektu može se naći na web stranici www.aglomeracija.vvk.hr.  

 

Skip to content