Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Gradonačelnik Ivan Bosančić obišao radove na Lapovcima

Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK) provodi projekt “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna”. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,765 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak su sredstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,694 posto), Hrvatskih voda (11,694 posto) i jedinica lokalne samouprave (5,847 posto). Radove na izgradnji i rekonstrukciji sustava javne odvodnje izvode lokalne tvrtke, Vodoprivreda Vinkovci, AMM i Cestorad, dok nadzor provode tvrtke Sedra Consulting i Slavonija projekt. Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

Radovi se odvijaju u svim naseljima na području koje je obuhvaćeno ovim projektom, a danas je radove koji se odvijaju na Lapovcima u Vinkovcima obišao gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji direktora VVK Ivana Rimca. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova te pohvalio djelatnike Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije koji vrijedno rade na provedbi ovog projekta i koji su zajedno s izvođačima radova najzaslužniji što su Hrvatske vode pohvalile realizaciju ovog projekta. “Radovi u Vinkovcima još uvijek nisu u onom najvećem zamahu, ali već sada se mogu vidjeti obrisi novog kanalizacijskog sustava. Ono što želimo postići je da radovi što manje smetaju građanima, da se obavljaju brzo i efikasno i da što prije počnemo koristiti sam sustav. Projekt je ogroman, gotovo 200 milijuna kuna vrijedni radovi obavljaju se u samom gradu, i sigurno da će nekome u određenom trenutku neke stvari zasmetati. No, moramo biti strpljivi jer količina europskog novca koju smo dobili kroz ovaj projekt neće utjecati samo na to da ćemo dobiti novi kanalizacijski sustav, nego će i kroz naše tvrtke doprinijeti razvoju gospodarstva na ovom području”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić. Osim *na Lapovcima radovi se odvijaju i u Novom Selu i u Mirkovcima, a većina radova u Vinkovcima bit će odrađena sljedeće godine. *

“Ovu smo godinu završili s ukupnom realizacijom od oko 80 milijuna kuna, to nas svrstava među najbolje aglomeracije u Hrvatskoj u ovom trenutku. Imali smo sreće da nam je ova godina bila vremenski vrlo dobra, bez kišnih dana, što se vidi i na dinamici radova. Možemo reći da smo ugovorili sve komponente projekta i da je u tijeku njihova realizacija”, rekao je direktor VVK Ivan Rimac.

 

Skip to content