Blagajna poduzeća: 7:30-14 h • Blagajna Terme: 8-13 h (subotom 8-12h)
Radno vrijeme VVK: 7-15 h • Pauza: 9:30-10 h
VINKOVAČKI VODOVOD I KANALIZACIJA
ADRESA

Dragutina Žanića-Karle 47a
32100 Vinkovci

Vukovarsko-srijemska županija
Hrvatska

BLAGAJNA
Terme H.D. Genschera 2
Dragutina Žanića – Karle 47a
RADNO VRIJEME
8-13h (subotom 8-12h)
7-14h
KONTAKT CENTAR

Informacije o kvarovima i radovima, računima, dugovanjima, ovrhama, obročnoj otplati, promjeni korisničkih podataka i priključcima možete dobiti na besplatni broj telefona 0800 2254.

Kontakt centar za korisnike: 0800-2254 (0-24h)

Prijava kvara od 0-24 h na 0800 2254

Apel građanima da prijave nelegalno korištenje vode iz hidrantske mreže

Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) želi skrenuti pozornost na neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže. Svako neovlašteno korištenje vode za piće iz hidrantske mreže je protuzakonito te negativno utječe na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji posljedično izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće što utječe na kvalitetu javne vodoopskrbe za korisnike usluga Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Posljednji takav slučaj zabilježen je u srijedu, 4. svibnja, u Vinkovačkom Novom Selu kojom prilikom je na dojavu stanovnika Ulice Ivana Meštrovića pozvana policija. Ovakve pojave najčešće su u proljeće kada se voda koristi za zalijevanje poljoprivrednih površina te ljeti kada, uz ostalo, pojedinci vodu iz hidrantske mreže koriste za punjenje bazena i zalijevanje vrtova. Anonimne dojave građana najveća su pomoć djelatnicima VVK u otkrivanju kradljivaca vode. Iako mnogi to još uvijek nevoljko čine, istodobno  im smeta da netko ilegalno koristi vodu dok oni redovito plaćaju svoje mjesečne račune.

Ovom prigodom želimo istaknuti da otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima požara ili sl., istima smiju manipulirati vatrogasci. Stoga apeliramo na građane da ukoliko primijete kako netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu isto prijave na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita, a Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. od kradljivaca će tražiti naknadu štete.

Budimo društveno odgovorni!

Skip to content