Blagajna poduzeća: 7.30-14.00 h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Kvarovi i održavanje

Sve o radovima i održavanju vodovoda i kanalizacije

Radovi na produženju vodovodne mreže u Nuštru, Vrbanji i Privlaci, 31.10.2018.

Ovih dana završeni su radovi na produženju vodovodne mreže u Vrbanji, produženju vodovodne i mreže odvodnje u Nuštru, a u tijeku su radovi na produženju vodovodne mreže u Privlaci. Investitor svih ovih radova je Vinkovački vodovod i kanalizacija, a radove financiraju općine Vrbanja, Nuštar i Privlaka.

Nakon radova na produženju vodovodne mreže u Vrbanji, u Nuštru su završeni radovi na produženju vodovodne i mreže odvodnje u Ulici Marka Marulića, a trenutno su u tijeku radovi u Ulici kralja Tomislava u kojoj se radi rekonstrukcija ceste. Radovi na produženju vodovodne mreže u Privlaci obuhvaćaju tri ulice: A.G. Matoša, Školsku i Josipa Kosora.

Ovi radovi rezultat su dobre suradnje koju Vinkovački vodovod i kanalizacija ima s općinama na području Vukovarsko-srijemske županije, a izvode se paralelno s radovima na rekonstrukciji cesta u pojedinim naseljima kako se naknadno, prilikom izgradnje novih priključaka, ne bi morala uništavati novoizgrađena cesta.

Po završetku radova, mještani u ovim naseljima imat će dvojaku korist. Uz novoizgrađene prometnice, dobit će i novu vodovodnu i mrežu odvodnje i priključke čime se poboljšava kvaliteta vodoopskrbe što dovodi do manje kvarova i smanjenja gubitaka, do ekonomičnosti u poslovanju, a osigurava se i kvalitetnija i sigurnija isporuka vode. Istodobno se neka od tih naselja pripremaju za spajanje na Regionalni vodovod istočne Slavonije.

Misija društva Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije je sadašnjim i budućim korisnicima osigurati kontinuiranu, sigurnu, kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika uz potporu šire društvene zajednice.
 

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...