Blagajna poduzeća: 7.30-14.00 h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Projekti

Sve o projektima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije

Projekti vodoopskrbe

S radovima na izgradnji regionalnog vodovoda krenulo se krajem 1996. godine. Izbušeno je 9 zdenaca kapaciteta 100-200 l/s, a trenutno su u funkciji 4, i 26 strukturno-piezometarskih bušotina.

U rad je pušten 2008. godine. Do sada je izgrađeno 198 kilometra regionalnog vodovoda, a u njegovu izgradnju uloženo je 240 milijuna kuna. Trenutno više od 100.000 stanovnika pije vodu iz regionalnog vodovoda i to stanovnici naselja: Vinkovci, Babina Greda, Cerić, Cerna, Šiškovci, Andrijaševci, Rokovci, Stari Mikanovci, Novi Mikanovci, Vođinci, Ivankovo, Retkovci, Prkovci, Jarmina, Markušica, Gaboš, Ostrovo, Podrinje, Tordinci, Antin, Mlaka Antinska, Korođ i Privlaka.VVK isporučuje i vodu iz regionalnog vodovoda drugim isporučiteljima: Komunalac Županja isporučuje vodu za Županju, Gradište, Bošnjake, Štitar i Topola, Gunjanska čistoća za Gunju, Komunalno poduzeće Drenovci za Drenovce, Rajevo Selo i Posavske Podgajce, a Vodovod Brod za slavonskobrodsko područje.

Voda iz zdenaca u Sikirevcima iznimne je kvalitete i svi njeni parametri su sukladni Pravilniku o vodi za piće i daleko ispod zadanih odnosno zakonskih vrijednosti.

Sastavni dijelovi regionalnog vodovoda su DC "Kanovci" Vinkovci, DC "Barbine" Lipovac i VS/CS (vodosprema) Retkovci. Radom regionalnog vodovoda, uređaja u Lipovcu i vodospreme u Retkovcima upravlja se s DC "Kanovci", kao središnjeg uređaja.

Spajanje svih naselja na regionalni vodovod jedino je trajno i kvalitetno rješenje za vodoopskrbu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

U planu je nastavak izgradnje Regionalnog vodovoda "Istočna Slavonija" i to dionice:

VS/CS Slakovci-Slakovci-Srijemske Laze-Stari Jankovci

Slakovci-Svinjarevci-Orolik

Drenovci-Soljani

Soljani-Strošinci

Soljani-Vrbanja

VS/CS Drenovci-Gunja istok-Đurići

te

VS/CS Drenovci

VS/CS Županja

VS/CS Slakovci

 

U izgradnji je dionica

Slakovci-Privlaka-Otok-Komletinci

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...