Blagajna poduzeća: 7:30-14h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Projekti

Sve o projektima Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije

Projekti vodoopskrbe

S radovima na izgradnji regionalnog vodovoda krenulo se krajem 1996. godine. Izbušeno je 9 zdenaca kapaciteta 100-200 l/s, a trenutno su u funkciji 4, i 26 strukturno-piezometarskih bušotina.

U rad je pušten 2008. godine. Do sada je izgrađeno 198 kilometra regionalnog vodovoda, a u njegovu izgradnju uloženo je 240 milijuna kuna. Trenutno više od 100.000 stanovnika pije vodu iz regionalnog vodovoda i to stanovnici naselja: Vinkovci, Babina Greda, Nuštar, Cerić, Cerna, Šiškovci, Andrijaševci, Rokovci, Stari Mikanovci, Novi Mikanovci, Vođinci, Ivankovo, Retkovci, Prkovci, Jarmina, Markušica, Gaboš, Ostrovo, Podrinje, Tordinci, Antin, Mlaka Antinska, Korođ, Privlaka, Otok, Komletinci, Slakovci, Srijemske Laze. VVK isporučuje i vodu iz regionalnog vodovoda drugim isporučiteljima: Komunalac Županja isporučuje vodu za Županju, Gradište, Bošnjake, Štitar i Topola, Gunjanska čistoća za Gunju, Komunalno poduzeće Drenovci za Drenovce, Rajevo Selo i Posavske Podgajce.

Voda iz zdenaca u Sikirevcima iznimne je kvalitete i svi njeni parametri su sukladni Pravilniku o vodi za piće i daleko ispod zadanih odnosno zakonskih vrijednosti.

Sastavni dijelovi regionalnog vodovoda su DC "Kanovci" Vinkovci i VS/CS (vodosprema) Retkovci. Radom regionalnog vodovoda i vodospreme u Retkovcima upravlja se s DC "Kanovci", kao središnjeg uređaja.

Spajanje svih naselja na regionalni vodovod jedino je trajno i kvalitetno rješenje za vodoopskrbu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

U planu je nastavak izgradnje Regionalnog vodovoda "Istočna Slavonija" i to dionice:

VS/CS Slakovci-Slakovci-Srijemske Laze-Stari Jankovci

Slakovci-Svinjarevci-Orolik

Drenovci-Soljani

Soljani-Strošinci

Soljani-Vrbanja

VS/CS Drenovci-Gunja istok-Đurići

te

VS/CS Drenovci

VS/CS Županja

VS/CS Slakovci

 

 

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...