Blagajna poduzeća: 7:30-14h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Općina Jarmina, Markušica i Tordinci potpisali Ugovor težak 6,6 milijuna kuna

Općina Jarmina, Markušica i Tordinci potpisali Ugovor težak 6,6 milijuna kuna

Prva faza izgradnje Regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda – njegovog tzv. Sjevernog kraka koji se proteže kroz područje općina Jarmina, Markušica i Tordinci – u završnoj je fazi.

Investicija je vrijedna 23,6 milijuna kuna, a dodatnih 6,6 milijuna kuna ”težak” je projekt druge faze njegove izgradnje koja je u petak ugovorena između Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije i spomenutih općina.
Projekt je u 90-postotnom iznosu financiran sredstvima iz EU fondova, a u preostalom 10-postotnom iznosu sufinancirat će ga općine Tordinci, Markušica i Jarmina.

Krajnji cilj ovog višemilijunskog projekta je vrlo jasan; poboljšanje kvalitete pitke vode u Općinama Jarmina, Markušica i Tordinci. A priključenjem na regionalni vodovod mještani općina Tordinci, Markušica i Jarmina dobit će vodu jednake – dakle visoke – kvalitete, kao i mještani ostalih općina koje se nalaze u distributivnom području Vinkovačkog vodovoda. Slovom u petak potpisanih ugovora druga faza izgradnje Regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda – cjelina sjever bit će okončana najkasnije 31. srpnja 2017. godine.

Župan Božo Galić je izjavio kako je sretan što u Vukovarsko-srijemskoj županiji ima malih općina koje jako dobro rade i koje odlično surađuju sa Vinkovačkim vodovodom i kanalizacijom d.o.o. kao što je i danas to primjer između Općine Jarmina, Markušica i Tordinci. Rekao je još da i druge općine u Vukovarsko-srijemskoj županiji također pripremaju slične projekte kako bi poboljšali kvalitetu življenja stanovništva.

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...