Blagajna poduzeća: 7.30-14.00 h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

Saznajte više o našem poduzeću...

Brojne aktivnosti u vodoopskrbi i odvodnji na području distribucijskog područja Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) u planu su u 2019. godini. VVK, kao investitor, osmislio je vrlo ambiciozan plan aktivnosti za 2019. godinu nastavljajući na taj način niz aktivnosti iz proteklih godina kada su se izvodili intenzivni radovi kojima je cilj bio podizanje kvalitete vodoopskrbe i kvalitete vode ispunjavajući na taj način temeljnu misiju svog rada: osiguravanje kontinuirane, sigurne, kvalitetne javne vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika te uz potporu šire društvene zajednice.

U znak zahvale za korektno, istinito i objektivno praćenje aktivnosti na kraju, još jedne kalendarske godine, u četvrtak, 27. prosinca, u prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije organiziran je božićno-novogodišnji domjenak za novinare. S novinarima iz medijskih redakcija koje prate aktivnosti na području Vinkovaca pa tako i aktivnosti Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije družio se direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković sa suradnicima.

Gradsko vijeće Grada Vinkovaca na svojoj 11. sjednici održanoj 18. prosinca 2018. godine donijelo je Odluku o naknadi za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Vinkovaca kojom se utvrđuje obveza plaćanja ove naknade za korisnike na vodoopskrbnom području grada Vinkovaca. Odlukom je utvrđeno da je osnovica za plaćanje metar kubni isporučene vode, a naknada će iznosit 2 kn/m³ isporučene vode. Na računu za vodnu uslugu korisnici će ovu naknadu vidjeti kao zasebnu stavku kao što su u strukturi cijene vodnih usluga već iskazane i druge naknade. .....

Veselje i dječji smijeh odjekivali su danas prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK). Djed Božićnjak došao je ravno sa Sjevernog pola kako bi djeci radnika VVK podjelio darove. Kako su sva djeca bila dobra problema nije bilo. Djeca su ovu priliku iskoristila kako bi se fotografirala s najdražim djedicom te kako bi mu rekla svoje najveće želje. Prije podjele darove svojim mađioničarskim trikovima djecu je zabavljao Magic Dodo. Njegovi trikovi izazvali su smijeh i oduševljenje kod djece od kojih su mnoga i sama sudjelovala u nekim točkama.

Međunarodni dan prava djeteta obilježava se 20. studenoga, a cilj mu je bolje razumijevanje, prihvaćanje i dobrobit djece. Kao najosjetljiviju skupinu, djecu treba zaštititi i da ti im ono najbolje što čovječanstvo ima. Kako je cilj cijele zajednice djeci omogućiti kvalitetan i zdrav život, Vinkovački vodovod i kanalizacija (VVK), kao društveno odgovorna tvrtka kojoj je misija sadašnjim i budućim korisnicima osigurati kontinuiranu, sigurnu, kvalitetnu javnu vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda uz stalni cilj očuvanja okoliša i zdravlja korisnika i to uz potporu šire društvene zajednice, uključio se u obilježavanje ovog dana ugostivši tom prigodom učenike 4.a i 4.b razreda OŠ Ivana Mažuranića s učiteljicama Željkom Cajner i Slađanom Raguž.Unatoč lošem vremenu djeca su bila odlično raspoložena tijekom posjeta Distribucijskom centru (DC) Kanovci gdje im je domaćin bio rukovoditelj DC-a Darko Čengić.


U tijeku su radovi na povezivanju vodoopskrbnog sustava Slavonski Brod na regionalno vodocrpilište u Sikirevcima. Radove je u četvrtak, 8. studenoga, obišao ministar zaštite okoliša i energetike dr.sc. Tomislav Ćorić sa suradnicima, a u pratnji su bili predstavnici Grada Slavonskog Broda, Općine Sikirevci i Vodovoda Slavonski Brod te direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, dipl.ing.

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...