Blagajna poduzeća: 7.30-14.00 h, Blagajna Terma: 8-13h (subotom 8-12h)

Napredne kemičarke iz vinkovačke Gimnazije na uređaju "Jošine"

Napredne kemičarke iz vinkovačke Gimnazije na uređaju "Jošine"

U srijedu, 22. svibnja, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda (UPOV) "Jošine" posjetile su učenice trećih razreda Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci, a koje pohađaju izbornu nastavu kemije.

Učenice su bile u pratnji prof. Maje Dubovicki, a s radom uređaja upoznala ih je voditeljica laboratorija i tehnološkog procesa na UPOV-u "Jošine" Zorica Kuveždić, univ.spec.oecol. Učenice i njihovu profesoricu pozdravio je i rukovoditelj PJ UPOV Darko Štiler, dipl.ing.stroj.
S obzirom na to da su Vinkovci grad koji ima uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, učenice su se tijekom terenske nastave u sklopu izborne nastave kemije upoznale s njegovim radom. "Na izbornoj nastavi obrađujemo teme u vezi ekologije i zaštite okoliša pa tako i temu pročišćavanja otpadnih voda. Na nastavi su učenice učile o načinima na koje se voda može pročistiti, a danas su to mogle vidjeti i uživo. To su i inače učenice koje posebno zanima kemija i koje će vjerojatno studirati kemiju ili neki sličan predmet i polagati ovaj predmet na državnoj maturi tako da im ovo može biti vrijedno iskustvo koje će dodatno obogatiti njihovo znanje", kaže prof. Dubovicki.

 

Česta pitanja i odgovori

Vodomjeri se očitavaju sukladno čl. 79. i 80. Općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga te prema utvrđenom rasporedu Javnog isporučitelja (trenutna dinamika – svaka tri mjeseca). Više...